Отглеждани от нас

Сорая

Сорт предназначен за свежия пазар, отличен вкус, продължително съхранение, подходящ за отглеждане при по-топъл климат.

 

Ривиера

Много ранен сорт - заема първо място по ранозрялост в тази група. Клубените са с овална форма и са леко сплеснати със светло жълт цвят на кожицата и светло жълт цвят на месото. Дава среден брой клубени, едри и изравнени по размер. Клубените са с ниско съдържание на сухо вещество, подходящ за прясна консумация.

Агата


Агата е много ранен сорт с кръгло-овални клубени с голям брой в гнездо, с плитко разположени очи, изключително гладка кожа и привлекателен външен вид- подходящ за пакетиране.Импала
Импала е ранен до много ранен, високодобивен сорт със средни по размер, продълговато-овални клубени, със среден брой в едно гнездо. При сваряване остава твърд и има превъзходни кухненски качества.

Трезор
Трезор е ранен сорт с овални клубени, броят им в едно гнездо е среден. Предназначен е за пресния пазар. Хубавият външен вид, форма, цвят на кожицата и високият добив го правят един от най-търсените сортове в ранната група.

Аринда
Аринда е ранен до средно ранен високодобивен сорт с едри продълговато-овални клубени с отлични кухненски качества. Броят им в едно гнездо е среден. Има добра устойчивост на високи температури и засушаване. Продълговатата му форма е предимство, където има сляпо куче.

Средно ранни и късни сортове:

Арнова
Арнова е средно ранен сорт, с едри по размер продълговато-овални клубени, а броят им в едно гнездо е среден. Има мощно стъбло и коренова система, подходящ за отглеждане на всички почвени типове. Притежава отлични кухненски качества.

Алмера
Алмера е средно ранен, високодобивен сорт с едри и изравнени овални до продълговато овални клубени, като броят им в едно гнездо е среден. Подходящ за прясна консумация, като гладката кожа, формата, цветът и отличните кухненски качества го правя много атрактивен.

Санте
Санте е средно ранен сорт с доста едри по размер кръгло-овални клубени, като броят им в едно гнездо е голям. Сортът е с високо съдържание на сухо вещество, притежава отлични кухненски качества. Подходящ за прясна консумация и за преработка – пържени картофи. Това е един от най-популярните сортове в България.

Пикасо
Пикасо е средно късен сорт с едри овални клубени като броят им в гнездото е среден.
Сортът притежава отлични кухненски качества. Предназначен е за прясна консумация. Сортът е с добра издръжливост на високи температури и засушаване. Има отлична съхраняемост и дава много високи добиви.

Агрия
Агрия е средно късен сорт с много едри продълговато-овални клубени, с високо съдържание на сухо вещество, които са сравнително малко на брой в гнездото. Агрията е с универсални качества – един от най-подходящите за бланширане картофи (помфри), чипс, но същевременно много подходящ и за кухненски цели. Изключително популярен в планинските хладни райони.